Novi Majkrosoftov operativni sistem konačno u prodaji

 

Prvi čovjek Majkrosofta Bil Gejts svečano objavljuje početak prodaje novog operativnog sistema

Majkrosoftov novi operativni sistem Vista do danas je dostupan najširoj javnosti, u 70 država svijeta.

Softverski paket koji eksperti ocjenjuju korisnim, ali i ne naročito uzbudljivim – dostupan je američkim poslodavcima još od novembra. Vista je prvi operativni sistem koji je Majkrsoft ponudio nakon 2001. godine, kada je na svjetlost dana izašao Windows XP...

Bilo je potrebno nekoliko godina, nekoliko odlaganja zbog problema u sigurnosnim softverskim kodovima i skoro sedam milijardi dolara da bi se Windows Vista ovog 30. januara pojavila u maloprodaji. Džim Olčin /Jim Allchin/, prvi čovjek Majkrosoftovog sektora zaduženog za platforme i ulsuge, kaže da novi operativni sistem nudi visok standard u novoj računarskoj eri...

"Windows Vista je najvažnii majkrosoftov operativni sistem i, vjerujem, jedno od najvažnijih tehnoloških dostignuća u istoriji”, kaže Olčin.

Vistu će do kraja godine koristiti oko 200 miliona korisnika

Džim Očin kaže i da će Vista računarima dati veću bezbjednost, kapacitet i dinamičnija grafička rješenja. Windows je instaliran u čak 90 odsto računara u svijetu, pa Vista neće morati da juri mušterije.

Abej Dživa, prodavac u Majkrocentru u Virdžiniji kaže da je uzbuđen zbog toga što je nakon godina iščekivanja, u prilici da svojim kupcima ponudi novi Majkrosoftov operativni sistem... To bi, kaže ovaj prodavac, samo produžilo uspješnu sezonu praznične kupovine.

Grupno testiranje novog softverskog paketa...

Koristeći se istom taktikom koju su primjenili i prilikom prodaje dugoočekivanih konzola za video-igrice prodajne firme CompUSA, Best Buy Majkorcentar ponudile su novu Vistu i apgrejd Windowsa XP već minut poslije ponoći.

Abej Dživa kaže i da svi modeli računara koji prodati poslije ponoći imaju preinstaliran Windows Vista... 

Da bi učinak bio maksimalan, prodajni lanci su potrošili dosta vremena i novca upoznavajući svoje radnike sa novim mogućnostima koje nudi Windows Vista. Abej Dživa kaže da je Vista “jednostavno – praznik za oči”.

"Mislim da su neke od opcija, poput instant pretrage, izuzetne”, kaže Dživa i dodaje da je Vista posebno atraktivnog dizajna, koji prosto priziva kupce.

Prodajni objekti nude i posebne povlastice kupcima, jer im sam Majkrosoft predstavlja direktnu konkurenciju, pošto svoju Vistu prodaje putem interneta. 

Kompanija Del Komjuters objavila je da očekuje da će zahtjevi tržišta za novim računarinma sa Vistom biti daleko veći od prvih procjena, a Majkrosoft koji će Vistu ponuditi u “Home” i “Prosfessional” ediciji, predviđša da će novi operativni sistem do kraja godine koristiti 200 miliona ljudi širom svijeta.

Prodavcima računara i računarske opreme pruža se mogućnost izuzetne zarade, jer svega 15 odsto postojećih računara koje pokreće Windows sadrži procesor, memorijski kapacitet i grafičku karticu, neophodne za pokretanje Viste...

HOME