Dragi Deda- Mraze

 

                                                                                   Dragi Deda- Mraze,

Dugo sam verovala da postoji posta snova. Danas mislim da je posta snova u strajku.Ili da snovi ne salju pisma. Oni ne pisu, ali oni zele da budu zapisani.
Odozgo, sa visine svojih oblaka, citacete ove stranice. Obecavam Vam da cu biti pametna .Nije vazno da li ste pravi ili lazni. Ja verujem u ono sto imam - a imam jedan mali san koji je moja stvarnost. Ovlascujem samu sebe da vam govorim "Ti". Znam da Vi razumete sve, ali da Ti mozes da oprostis vise.
Moj mali prst, koji je vragolast, saputao je mom uhu da bismo mogli da dobijemo Tvoje novosti povodom praznika. Moj mali prst se nikad ne vara. U koje drugo vreme bi mogao da se pojavis? Ti tradicionalno prolazis kroz dimnjake 24. decembra nocu. Svi putevi su vec osvetljeni, pa i ovi. Zima je uzela maha .
Znam da si darezljiv i obucen sav u crveno odelo, da se ne urekne posao. E, pa, slusaj me dobro!… Ili, bolje receno, citaj pazljivo!
Jednom detetu koje mi je reklo : “ Deda Mraz je vrlo ljubazan, i ja verujem u njega ”, odgovorila sam: “ Da, on je vrlo ljubazan, i ja takodje verujem u njega ”. Dugo sam verovala da je stvarno stvarno,zatim da je stvarno lazno, a zatim da je lazno lazno. Sta mari ova neizvesnost u kojoj se niko ne pronalazi?
Bez obzira da li si pravi ili lazni, Ti ces napraviti dobar posao. Svako treba da ima svog Deda Mraza. Dakle, ja ne popustam.
Tog posebnog dana, zelela bih jednostavno da cujes sve molitve naseg sveta i da preneses poruke svim dobrim bogovima neba i zemlje - da nam svi ujedinjeni, i barem jednom slozni, prirede najveca cuda, da se sva deca na svetu smeju bar jedan dan u godini, samo jedan dan...Cak ne ni dva, ni tri...Bilo bi previse zahtevati takvo nesto. Ne, samo jedan dan! Ali isti dan za sve! Mozda bi, posle toga, sama nestala iz recnika ona strana koja sadrzi rec "neprijatelj" , a ona strana koja sadrzi rec "mir" pretvorila bi se u andjeoska krila koja bi posetila svu decu sveta...
Znam , znam da bi ti to otezalo situaciju zato sto, bas iznad reci "neprijatelj', nalazimo…"pokriti snegom".Ali ja sanjarim, to je istina . Dobri bogovi zemlje nisu jos iscepali tu ruznu stranu, verovatno da te ne bi naljutili. Hajde da se malo pomucimo! Mozes li da se odreknes snega? Mozes li da dodjes bez njega? - Deca bi te zbog toga volela zauvek!
Eto! Zapisala sam ovaj san koji saljem preko novina posto nemam Tvoju adresu.

“ Mali Deda- Mraze


Kad budes silazio sa neba

Zaboravi moju cizmicu,

Ali ne zaboravi moju zelju:

Prenesi ovu poruku dobrim bogovima. “

www.zorica.net

ARHIVA